Saturday, November 21, 2009

Kisah Mencari Kerja by Cikgu IPTeknik KL

Alkisah bermula stlah paper BMM3104 berakhir...maka aku kni bergelar penganggur cuti.abis je exm..enjoy..tp xde la enjoy sgt.lepas tension je.tp nk enjoy kena la ada duit.so baru leh ENJOY!!!
ble pikirkan balik cuti ni xwatpe.balik kg aku ngabiskn beras je.hehehe...kalo dok KL kena cari keje lak.tp keje pe?persoalan membuntukan yg aku slalu pkir...
Data Entry...lumayan tu.1jam 7 hengget.dok dpn pc taipkan no akaun cek je.tu je.tp sayang keje tu memerlukan khidmat aku ari isnin saje.xkan selasa sampai ahad aku nk dok umah.lg bahaya.so cari mende lain utk dikerjakan la.

SEBELUM BIS EXAM...
Jojok sibuk kempen business die.ok la.menarik tp aku xtrtarik pun sbb aku bkn jenis suka "melabur" xtentu pasl.riso dol.duit lg xde.kena tipu mau aku nangis sbulan cuti ni.
mie (rumate aku yg gler) ada cakap psl keje data entry.tp keje kt umah.tp masalahnye kena bayar deposit lak,mane aku nk cekau duit.so cari lain r.
nextnye..mie ajak aku g cari keje kt Bdr Permaisuri yg kaya raya tu.try tanya Hero..tp die kate dh full,,tp isi gak borang.mane tau ada rezeki.next g jalan2 kt lorong depan..jumpa kedai roti.alamak!!!kedai roti Cina da..hehehe..
lps tu balik umah dok atas katil goyang kaki sambil berkata "keje..keje..keje"
tu la rumate aku aja..
masa paper RBT3112 xsilap aku.mie rumate aku skali lg wat gler.ajak g KFC Stadium.kempunan nk makan KFC lak.tp dengan syarat kena abis study dlu.pulun punye pulun (xmasuk pun) selesai.so gerak ke KFC Stadium.smue bkn main sonok lg dapat makan KFC.masuk je pintu depan dh nampak LUBANG keje.KREW RESTORAN...hehehe..alhamdulillah.
mie nk..aku pun nak.nash xtau r..cam xminat je.kami amik borang n isi.balik je mie mncari gambr2 die y macho nk letak kt borang tu.aku cam biasa dh macho kan letak r mane y ada.
sok lepas paper RBT3112 kami gerak ke kfc n anta borang.alhamdulillah..trus dpt interview ngn manger.leps tu trus dapat,isnin start keje ek..(manager tu cakap r)
kena lak g cocok tiphoid n wat epf.setle2 smue tu kami anta mende2 tu.pastu aku dpt baju uniform KFC warna merah n sluar skali.mie xdapat sebb xde stok.
so ISNIN 3.00 Ptg waktu Malaysia aku akan masuk keje utk first time n moga2 kekal abadi amin...

*p/s: cuti raya haji awak xleh cuti ek (manager tu bgtau kami)
apekan daya..call mak aku mak aku kasi.amin.


Friday, November 13, 2009

Wahai Anak-Anak Murid Ku...SKSHAS

perhatian kepada smue anak2 murid SKSHAS yg cikgu kasihi...
kenapa la awak semua ni..masing-masing nak jeles antara satu sama lain...
kenapa nak jeles kalo cikgu xsebut nama awak..xletak gambar awak...
cikgu sayang semua la...5C,5G,5M smue cikgu sayang..
jangan la nak jeles antara satu sama lain ok
hahah...awak smue baik..xde yang jahat pun..
ok...kepada Aida..Sarah ke..Arinah ke..n kepada semua la...jangan jeles2 ok...
insyaAllah nanti cikgu letak la gamba2 kamu semua ok...

Thursday, November 5, 2009

Dunia Bola Malaysia


Malaysia sedia hadapi Korea Utara


Ong Kim Swee yang merupakan jurulatih skuad bawah 18 tahun negara bersedia untuk menurunkan anak buahnya menentang Korea Utara dalam perlawanan kedua pusingan kelayakan Kejuaraan B-19 Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) 2010 di Shandong, China.

Malaysia telah berjaya membenam Myanmar 4-0 pada pertemuan pertama namun Korea Utara telah membelasah Guam 11-1 manakala China membelasah Filipina 13-0. "Saya sempat menyaksikan mereka membelasah Guam semalam. Walaupun Korea Utara beraksi 10 pemain sejak minit ke-42, mereka masih berjaya menambah tujuh gol,” kata Ong.

kelantan, Perak tiada di Liga M musim depan

Kelantan yang beraksi dalam perlawanan akhir Piala Malaysia 2009 tidak layak beraksi dalam saingan Liga Bola Sepak Malaysia musim depan.

Bagaimanapun keputusan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) masih lagi dipersoalkan. Empat negeri lain yang tidak layak beraksi untuk musim depan ialah Perak, Pulau Pinang, Pahang dan Melaka. Selain itu, Shahzan Muda turut menghadapi masalah yang serupa.

Monday, November 2, 2009

Kenapa Diorang leh buat kte wat xboleh?1 Malaysia ni.



pernah dengar kes KEPALA LEMBU?apa jd pada diorang ni?
mahkamah then kena dakwa lak...
ok kte tengok 1 Malaysia nye hasil lak ok.
cita-cita 1 Malaysia tercapai gak ble ada manusia ni sembahyang kat gereja.so kira 1 Malaysia ke ni?cuba tanya Najib dulu tul ke x..







ni die 1 Malaysia..korang baca x?ni la Najib nak.xtau la.ble kte persoalkan berkenaan agama lain kena sama la..dakwa la.
ble kte "dipersoal" dan "dipersendakan" Najib diam je?nak jaga ati 1Malaysia ke?
come on la...kenapa kita kena jd camni.org dok pijak2 agama kita.kita diam.
macam kes Indon vs M'sia. diorang siap hina,kutuk2 kita...Najib diam je.guna pendekatan demokrasi la konon.BODOH la...kenapa kita kena tunduk kat negara yang bermasalah tu?

ni ada lagi pic2 pasal bdak Sarawak ni.harap2 cepat la sikit die diberi ANUGERAH 1 Malaysia oleh PM kte.ok.
pkir2 la...






** krdit utk (http://malayneum-kudabesi.blogspot.com/)
aku bca info ni dlm blog die ni.uptodate blog ni.

Tanda-Tanda dh ada.....


ANEH: Kejadian lingkaran bulat yang mengelilingi matahari di ruang udara Bandaraya Ipoh menarik perhatian penduduk yang berpeluang menyaksikan kejadian pelik itu berlaku selama lebih sejam. Turut kelihatan dua asap roket yang melalui lingkaran tersebut. - Foto Rosdan Wahid


kalo tgok pd foto ni...mst seriau gak r..tu nk tjuk kt "orag perak" jgn gaduh2 lg r...udah2 tu.kang DUN ntah kemana,ADUN ntah kemana. xabis2 lg r diorang ni,aku pun xfaham la.dlu dh elok2 ada sorang MB,skrg dh jd 2 org lak.harap2 cepat r abis kes ni.ni r yg dikatakan 1 Malaysia..Hidup la korang dlm 1 Malaysia wahai org2 perak.ok

gegar lg r...hmmm...

Gempa sederhana landa Kepulauan Andaman

PELABUHAN BLAIR: Gempa sederhana 5.4 Richter melanda utara Kepulauan Andaman, India, awal pagi tadi, tetapi tiada amaran tsunami dikeluarkan.

Agensi Penyelidikan Geologikal Amerika Syarikat (USGS) melaporkan, gempa berlaku jam 3.35 pagi waktu tempatan (2135 GMT) di kedalaman 32 kilometer (km).

Gegaran berpusat di 266km utara Pelabuhan Blair, di Kepulauan Andaman dan Kepulauan Nicobar, dalam wilayah India di Teluk Bengal.

Setakat ini, tiada laporan mengenai kerosakan atau mangsa yang cedera. - AFP

Lonely...bosa gler...




Hujung mggu lepas aku dok sorang2...lonely dol...smue balik umah...aku?tgok movie pastu makan n tido...tido je aku suke...ehehe

Sunday, November 1, 2009

Video Bdak kedah yg kreatif...sempoi..

video

5 Maju SKSHAS





hahaha...kelas ni mmg lain dr yg lain.kelas ni bkan la kelas yg xpandai.diorang pandai sbb ada kelas no-3 so diorang kena la masuk kelas tu..dah ada 3 kelas je.diorang paling senang nk aja.suh wat keje siap.suh wat projek siap gak. senang cite kelas ni sape dapat senang r.tp si Syapik a.k.a Pert (IPBA) sayang sgt kelas ni.
aku bdak2 kelas ni ok,just yg dok kt depan2 tu..laki2..ya ampun...poning kpla...mau terjun aku dr bangunan atas...hahahaha..
so biarpun diorang nakal,xsusah kn aku ok la tu.
pesanan dr Cikgu Junaidi>>
wahai haikal...jgn nakal2..
wahai idham...jgn suka ngorat...
wahai hazeem..dgr cakap cikgu2...
wahai alif..jgn tau main bola je..baljar..
wahai izzat...jgn r ko dok main dlm kelas je...
wahai farqim...jg la gigi tu..tu la khazanah yg ada...

wahai2 anak2 murid perempuan ku...smue nye...jgn nakal2 ok...nanti raya thun dpn cikgu datang beret polis lg ok...

5 Gigih SKSHAS...

yg ni 5Gigih...kelas dok tgh2..ramai gak pandai...daniel,si Syamimi,Nabila,ramai r..smue bagus2..masa ari usahwan diorang je la yg paling senang aku handle.ikut cakap aku,bagus.
tp kalo bab suh anta keje paling best r alasan die.xbawa buku lg satu (redha)
ni nama2 yg aku slalu ingt sbb prngai diorang
1-redha(xbawa buku teks)
2-daniel (xfaham2 aku cakp)
3-aidil(si kecik xleh dok diam)
4-solehah (byk soal)
5-syamimi(wat muka xfhm je-blur)
6-wafa (gedik tp manja-taukey jagung)
over all yg lain ok.baik n xbg msalah sgt r..diorang faham pe aku aja...hehehe..wat keje aku bg..thts all..
tq 5G..cikgu sayang kamu. insayaAllah ada pjg umur kte jmp lg ok.


5 Cekal (SKSHAS)

hehe..ni lak 5 Cekal.
bdak2 die ok,nakal,baik,bijak
masalah utama -malas nk anta keje (pospon je kejenye)
nama2 terpilih adalah:
1-SYUKRI (bdk 'gemuk' yg suka tlog aku pastu mintak upah)
2-zarif & zafri (kembar y berbeza situasi)
3-JUNAIDI (tido dlm kelas,tp bagus,keje siap dgr kate)
4-Arinah (banyak nau soklan-kantoi kalo xdpt jwp)
5-Asyraf@acap (degil tp cool)
6-Anith (ntah pesal la die ni,baik tp "emo" xstabil)
7-Syazwani (suka paksa aku bwa hamster g sek)
8-Amin (kalo cakap xpernah slow)
9-Syazreena (ahli gusti SKSHAS tp sweet)










hehe..Ni 5Cekal...kelas dpn..tp sengal cam bdak kels ujung.tp diorang baik,pandai r.tgok cgu die r(aku)hehehe...cgu Civik die pun bagus(Otai-IPBA),cgu PJ diorng lg best (Topek-IPBA)..so ni la hasilnya...hahahha

sayang korang smue...

kalo sbut pasal praktikum,smpai ble pun xabis2.bdak2 ni baek,bagus,pandai,so thts y aku sayang diorang.dlu masa kt SKDP (Desa PEtaling) sama gak,pandai,baik,rajin,tp yg ni diorang lain skit r.
kelas smue darjah 5 aku dpt,so xde r truk cam si JOE kena drjah 4..hahaha..alhamdulillah.
ni si daniel anak polis bkt aman..pandai,baik,tp sengal...hehehe...








ha..yg bdak ni aku xaja.Joe aja,pastu CIKGU TOPEK (IPBA) yg ajar..ksian.bagus bdak ni.just smthing je xkena ngn die.tanya si JOE,die lebih mgetahui bdak ni...







yg ni lak bdak2 5C.pling banyak tolong aku masa observe..tiap kali observe kena kelasa diorang..pandai,bijak,kuat bertanya,giat,hahaha..mcm2 lg r.
CIKGU SAYANG KAMU...5C.

anak2 murid aku..SKSHAS...cm2...poning kpla...



ni la antara anak2 murid aku..masa kt SKSHAS...diorang best,spoting,xde nyusahkan aku.kalo kena time observe smue ok2 belaka..tq k anak2 murid aku.
sem dpn cikgu xde dh.cikgu kt SK Dusun Nanding...nanding..here i come...hahaha

SECARA RASMINYA...PENUKARAN STATUS BLOG AKU...!!!

mulai dr saat ni status blog ni bkn lg blog klas..hahaha...
ini adalah blog rasmi aku secara mutlaknya...ok...